menu

In het nieuws

Leidsch Dagblad 14 december 2016

witte-weekblad-14-12-16-2Witte Weekblad, 14 december 2016

ad-6-dec-2016AD, 6 december 2016

AD 26april201626 april 2016

Leidsch dagblad 25april2016 (1)25 april 2016witteweekblad27-4-2016

 

Zwerfvuilactie St. Groen Licht op 16 mei in Rijnsaterwoude

De jacht op het ergerlijke zwerfvuil gaat door. Op zaterdagmiddag 16 mei is Rijnsaterwoude aan de beurt.

Het is strafbaar om zwerfvuil op straat of in het openbaar groen te dumpen. Maar toch gebeurt dat nog dagelijks. Zonder de opruimacties kan het dagen tot jaren duren voor het zwerfvuil volledig verteerd is. Voor een appel is dat 14 dagen, een bananenschil 3 jaar en kauwgom doet er 20 jaar over om te verdwijnen. De actie van Groen Licht is dus heel erg noodzakelijk.

Inwoners van Rijnsaterwoude kunnen op zaterdagmiddag 16 mei vanaf 14.00 uur een vuilgrijper, handschoenen en een vuilniszak ophalen bij het Schoolhuis.

Tot 16.00 uur kan het materiaal  en de volle vuilniszakken daar weer ingeleverd worden.

Voor de kinderen ligt er een cadeautje klaar als dank voor hun hulp.

Stg. Groen Licht hoopt op veel deelnemers.

 

JaarDeTijd

 

foto

 

ld

Nieuwjaarsduik

 

 

vrijwilligersprijs

 

 

Foto ANP

KAAG EN BRAASSEM – Thijs van Rijn uit Oude Wetering en Wiel Tiemes uit Roelofarendsveen zijn de twee ’vrijwilligers van het jaar’ van de gemeente Kaag en Braassem. Dat werd dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente bekendgemaakt. Het Schoolhuis in Rijnsaterwoude werd uitgeroepen tot vrijwilligersorganisatie van het jaar

Huttenbouw

Van Rijn verdiende de titel in de categorie tot 27 jaar omdat hij vanaf zijn veertiende al  actief is als hoofdleiding bij VAKantiespelen Alkemade en betrokken is bij de huttenbouw en Sleep-Out, aldus de jury.

Kennis

In de groep 27 jaar en ouder werd het Tiemes vanwege diens inzet voor multifunctioneel centrum De Spreng in Oude Wetering. In het gebouw dat tot 2010 de functie van een kerk had, worden evenementen en exposities georganiseerd, maar er zijn ook bruiloften. Tiemes wordt gezien als de spil in de organisatie en geloofd om zijn harde werken en kennis.

Ultiem voorbeeld

Het Schoolhuis in Rijnsaterwoude werd vrijwilligersorganisatie van het jaar. De jury vindt de ontmoetingsplek het ’ultieme voorbeeld’ van het project Kernen in hun kracht. Het gebouw was een jaar gesloten, maar ging in september open met een nieuw bestuur die allerlei activiteiten organiseert.

 

vrienden van Het Schoolhuis kernen in hun kracht

 

schoolhuis moet openblijven schoolhuis jaarlang dorpshuis schoolhuis ideeen welkom schoolhuis gemeente zoekt pachter schoolhuisstandvan zaken